De prachtige natuur om Hotel De Drift

Hotel De Drift is een ideaal startpunt voor een fietstocht en wandeling. We liggen tussen Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold. Om ons heen in het prachtige Drentse landschap ligt een netwerk van meer dan 1.400 km fietspad. Fiets, wandel of maak een paardrijtocht over de fietspaden, klinkerweggetjes en schelpenpaden. Ontdek de uitgestrekte bossen en heidevelden, de pittoreske dorpjes, karakteristieke boerderijen en prehistorische hunebedden.

Fietsen door Drenthe

Recreatieschap Drenthe heeft een prachtig fietspadennetwerk gerealiseerd dat naadloos aansluit op de fietsknooppunten in Friesland en Overijssel. Via de genummerde borden fietst u van knooppunt naar knooppunt. De fietsroutes zijn uitgezet over de mooie Drentse fietspaden. Bij ieder knooppunt is een informatiepaneel te vinden met een knooppuntenkaart. U kunt dan zelf de gewenste fietsroute en afstand bepalen. Heerlijk vrij en onbekommerd fietsen door het weergaloze landschap. Er is ook een digitale fietsrouteplanner beschikbaar met bijzondere routes.

Meer informatie bij Recreatieschap Drenthe en op Drenthe.nl.

Wandelen in Drenthe

Drenthe is een echte wandelprovincie met mooie knooppunt routes. Vanuit Hotel de Drift ligt heel het Drentse landschap aan uw voeten. Talloze wandelpaden leiden u door dit prachtige land van heide, veen, zand en bos. Volg de route of volg uw hart. U komt altijd een fantastisch uitzicht en indrukwekkende natuur tegen. De kans dat u mensen tegen komt, is aanzienlijk kleiner. U vindt hier de mooiste wandelroutes: de Pieterpadroute, Drentheroute en knapzakroutes. Wilt u Nordic Walking, ‘letterboxen’ of een GPS-route lopen: er is zoveel te wandelen.

Klik hier voor meer wandelinformatie in Drenthe en vraag ons ook gerust om routes en aanlegplekken.

Paardrijden in Drenthe

Onze gasten houden van wandelen en fietsen. Steeds vaker verwelkomen we ook paardenliefhebbers. Drenthe is natuurlijk de plek om prachtige paardrijtochten te maken. Om ons hotel liggen 1.400 km ruiterpaden. Hierop is paardrijden vrij toegestaan. In de hele provincie zijn paarden te huur, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Wilt u uw eigen paard meenemen? Dat kan natuurlijk ook. Wij kennen de stallen in de buurt waar u uw paard kunt laten logeren.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld, bij ons hotel om de hoek, is een fantastisch natuurgebied. Het is uitgestrekt en voelt bijna als ongerepte natuur. Er is een grote diversiteit aan in landschapsvormen - oude bosgebieden en heidegebieden- en het Dwingelderveld staat vooral bekend als ‘de grote stille natte heide’, het grootste aaneengesloten natte gebied van Nederland. Heerlijk om in te dwalen en te genieten van bomen, planten en dieren. En wist u dat ook het prachtige Heebroekerzand met unieke jeneverbessen een bezoek meer dan waard is? Aan één dag heeft u echt niet genoeg. Boek daarom ons meerdaagse arrangement om de natuur echt te beleven.

Meer informatie over Dwingelderveld.

Nationaal Park Drents Friese Wold

Vlakbij Dwingelderveld, maar het Drents Friese Wold heeft een heel ander karakter. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland, met ruim 6000 hectare bos, heide, zandverstuivingen en beekdalgraslanden. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Een wandel- of fietstocht meer dan waard.

Meer informatie over Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Het Blauwe Meer

Het Blauwe Meer is een klein natuurgebied in de buurt van Dwingeloo. Het is een onderdeel van het natuurgebied Leggelderveld. Het heeft een prachtig breed zandstrand en ’s zomer is het dan ook een prettige plek om te zwemmen en recreëren. Veel fiets- en wandelroutes doen het Blauwe Meer aan.

Meer informatie over het Blauwe Meer.