Musea in Drenthe

Als u natuur met cultuur wilt combineren, zit u in Hotel De Drift precies op uw plek. Op korte afstand vindt u bijzondere musea en andere culturele en historische uitjes. We zetten er een paar voor u op een rijtje. Wilt u meer tips, vraag het ons dan in het hotel. We kennen ook de kleinere musea en de ambachtelijkheden die zeker een bezoek waard zijn:

Drents Museum

Het Drents Museum in Assen stamt uit 1854. In de recente geschiedenis heeft het museum vele opzienbarende tentoonstellingen weten te organiseren. In 2011 werd het museum uitgebreid met een nieuwe museumvleugel en sindsdien staat het bekend als een van de belangrijkste trekpleisters van het noorden van Nederland.

Voor informatie en het programma: www.drentsmuseum.nl

Museum De Buitenplaats

Ook Museum De Buitenplaats in Eelde is een bezoek waard. Het bestaat uit een museumpaviljoen, museumtuin met oranjerie en museumcafé en het zeventiende-eeuwse Nijsinghhuis. Het museum biedt naast beeldende kunst ook een podium voor uitvoerende kunsten en literatuur. Meer weten?

Kijk op www.museumdebuitenplaats.nl

Kamp Westerbork

De geschiedenis van kamp Westerbork is vooral bekend vanwege de jaren 1942-1945. Tot de afbraak in 1971 is het kamp nagenoeg voortdurend in gebruik geweest. Vandaag de dag geeft het museum u een indrukwekkend beeld van de oorlogsjaren en kunt u wandelen over het kampterrein met zijn rijke historie.

Meer informatie vindt u via www.kampwesterbork.nl

Orvelte

In het monumentendorp Orvelte wonen en werken de mensen in een authentieke omgeving uit de 19e eeuw. Het dorp ademt nostalgie en is u belevenis die u niet mag missen. Ook tijdens een wandeling over het Orvelterveld waant u zich in vroegere tijden.

Ga voor een eerste kennismaking naar www.orvelte.net

Groeten uit Grolloo

Grolloo is de thuishaven van Cuby & The Blizzards en daarmee van de Nederlandse Blues. In het Drentse dorp – zo’n 30 kilometer van Hotel De Drift – is dan ook het C+B Museum gevestigd, het museum over bluesband Cuby & the Blizzards en zanger Harry Muskee.

Meer weten? Kijk op www.cubymuseumgrolloo.nl